Tel: 031 432.43.00 ; 0744.63.05.78
HOME  •  BILETE AVION  •  INFO  •  DESPRE NOI  •  CONTACT  


CONTACTEAZA-NE!Seniori si Nonseniori,Social
PELERINAJE
3 Anoptimpuri
Piata de Craciun,Craciun extern
Craciun Romania
Revelion Extern
Revelion Romania
Egipt
Dubai
Circuite cu Avionul
Circuite cu Autocarul
Istanbul-Turism,Shopping
Bulgaria-Vara 2021
Grecia-Vara 2021
Turcia-Vara,Toamna 2021
Exotice: Dominicana, Mexic
Sejur cu Ghid
Romania litoral-munte-Delta
Romania Balneo
Croaziere
Asigurari-Broker
Transport


LINK-URI UTILE

Politia de frontiera

Curs BNR ZILNIC

Protectia Consumatorului


INFOBROSURA

Doriti sa primiti informatii despre ofertele noastre pe e-mail?

E-mail:

Egiptul Antic-Croaziera pe Nil!-Senior Voyage-699 Euro-8 Zile

Cod: CJ92 | 1 c

699 Euro/pers/sejur(Taxe Incluse)
Data plecare: Saptamanal pana la:--10.04.2022
Punct plecare: Bucuresti Otopeni
Tara: Egipt
Durata: 8 zile
Transport: Avion
Masa: Toate incluse
Cazare: Da
Data introducere: 1 c

Descarca oferta in varianta pentru tiparit / 4 Kb


Egiptul Antic - Croazieră pe Nil

Senior Voyage
În această călătorie avem ocazia să descoperim: Hurghada – Templul Karnak – Templul Hatsheput – Valea Regilor – Colosii lui Memnon Croaziera pe Nil (Luxor, Aswan)
Informatii precontractuale: De la 699 € (taxe de aeroport si pachet de excursii optionale incluse)
8 zile - Avion
DATE DE PLECARE 2021: 17.09; 19.09; 22.09; 24.09; 26.09; 29.09; 01.10; 03.10; 06.10; 08.10; 10.10; 15.10; 17.10; 22.10; 24.10; 31.10; 07.11; 14.11; 21.11; 28.11; 05.12; 12.12
DATE DE PLECARE 2022: 02.01; 09.01; 16.01; 23.01; 30.01; 06.02; 13.02; 20.02; 27.02; 06.03; 13.03; 20.03; 27.03; 03.04; 10.04
*Nota: Verificati preturile detaliate in tabel!
PREŢUL INCLUDE
· Bilet de avion Bucureşti - Hurghada şi retur;
· transport cu autocar- minibus local clasificat ;
· transfer aeroport – hotel - aeroport în Hurghada;
· 7 nopți cazare: 4 nopţi în Hurghada la hotel de 4* ;
3 nopţi pe vas de croazieră de 5* (imbarcarea pe vas se poate face din Luxor sau din Aswan, in functie nivelul si debitul fluviului).
· Regim all inclusive în Hurghada;
· Regim pensiune completă pe vas de croaziera (se intră cu prânzul în prima zi şi se iese cu mic dejun în ultima zi);
· ghid local; Pachet standard excursii optionale, in valoare de 195 € /pers inclus in pret:
· Templul Karnak
· Valea Regilor
· Templul lui Hatsheput
· Coloşii lui Memnon
· Templul lui Horus din Edfu
· Templul lui Sobek de la Kom Ombo;
Pellerin:
Stii ca te numesti Pellerin atunci cand toate semnele sunt de partea ta: iti place sa calatoresti in jurul lumii, sa aduni amintiri de neuitat, astepti cu nerabdare sa vizitezi locuri inedite si te hranesti cu aventura specifica fiecarui loc nou pe care il descoperi.
Iar daca am aflat ca esti un calator veritabil, atunci inseamna ca meriti cu desavarsire sa faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine.
Intotdeauna Pellerin-ul se va intoarce din calatoriile sale mai bogat.
Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput: de la asigurari gratuite (medicala/ storno sau bagaje), la reduceri acordate la circuitele cumparate, dar si beneficii oferite de partenerii nostri, in tara.
NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
· Excursiile opţionale, altele cele din pachetul standard;
· Alte taxe şi cheltuieli personale;
· Alte mese decât cele menţionate în program;
· Băuturile la mese (exceptie Hurghada – all inclusive);
· Alte obiective turistice decât cele menţionate;
· Taxa de viză 25 €/ persoana (se achită în aeroport).
· Bacşişurile pentru şoferi şi ghizi locali aprox. 20 €/ persoană (se achită ghidului însoţitor).
· Asigurare Covid (storno + medicala).
SUPLIMENTE & REDUCERI
· Supliment de single 215 €
· Reducere copil 6-11.99 – 60 € pentru cazare in camera cu 2 adulti cu pat suplimentar in Hurghada si fara pat suplimentar pe vasul de croaziera.
· Supliment 60 € pentru hotel 5* în Hurghada în regim de all inclusive.
BINE DE ŞTIUT:
· Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării.
Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
· Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
· Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
· Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Egipt.
· Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
· Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
· Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.);
în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
· Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune.
Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
· Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta eleganta.
· Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
· Oferta a fost calculata pe baza paritatii EURO / USD valabila in luna decembrie 2020;
in situatia modificatii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei.
· Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
· Conditii transport bagaje – destinatia Egipt – vezi anexa la program.
ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI: Viza pentru Egipt costă 25€ şi se obţine pe aeroport la sosirea în Egipt, în baza paşaportului simplu electronic (emis pe o perioadă de 5 ani), care trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
CLUB CARD PELLERIN
Știi că te numești Pellerin atunci când toate semnele sunt de partea ta: iți place să călătorești în jurul lumii, să aduni amintiri de neuitat, astepți cu nerăbdare să vizitezi locuri inedite și te hrănești cu aventura specifică fiecărui loc nou pe care îl descoperi. Iar dacă am aflat ca ești un călător veritabil, atunci înseamnă că meriți cu desăvârșire să faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine.
Întotdeauna Pellerin-ul se va întoarce din călătoriile sale mai bogat.
Pellerin Club Card este un card nominal care se achiziționează contra cost (25 euro) și vine în întâmpinarea ta cu o multitudine de avantaje, încă de la început: reduceri pentru asigurări (medicală/storno sau bagaje), la facilitati acordate pentru circuitele cumparate, dar și beneficii oferite de partenerii noștri, în țară.
INFORMAŢII PARTE DIN CONTRACT:
Derulare program:
· Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.
· Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent.
Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.
· Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
· Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu cu exactitate asupra lor.
· Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative.
Modificari şi anulări:
· Preţul este calculat pentru un grup minim 20 de persoane.
· Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate.
· Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se pot folosi si minibusuri adapatate ȋn funcţie de numărul final de participanţi.
· Pentru neȋntrunirea numărului minim de participanţi, agenţia oferă celor ȋnscrişi, ȋn caz de anulare, variante pentru mutarea pe o altă dată de plecare a aceluiaşi program sau pe un alt program disponibil ȋn portofoliul său, cu o dată de plecare apropiată. Această informare referitoare la ȋntrunirea / neȋntrunirea grupului, va fi comunicată cu cel putin 21 de zile inainte de data călătoriei efective.
· Ȋn cazul reprogramării pe un alt program sau altă dată de plecare, agenţia garantează rezervările pe noua variantă pentru un interval de 72 de ore. După acest termen, locurile vor fi eliberate automat de către sistem. Recomandăm confirmarea ȋn scris pentru această modificare, ȋn termenul menţionat.
· Ȋn caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine ȋn autovehicul se va face ȋn funcţie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.
GHIZI ŞI PROGRAME OPTIONALE:
· Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
· Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
· Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.
DOCUMENTE DE CALATORIE:
· Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
· Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
· Pentru călătorie este necesar paşaportul, valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
Program
Ziua 1.
București – Hurghada
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Hurgada.
După aterizare, îmbarcare în microbuzul de transfer la hotelul nostru din Hurghada.
Cazare şi program liber. Seara, cină la hotel.
Ziua 2.
Hurghada – Luxor – Templul Karnak – Valea Regilor
După micul dejun, mergem spre Luxor, pentru o călătorie în timp, până în antichitate.
Orașul este considerat unul dintre cele mai mărețe muzee în aer liber din lume și ne convingem și noi de asta.
Ne oprim mai intai la Karnak, pentru a vizita “Ipet-Isut” – “Locul Cel Mai Desavarsit” asa cum au numit egiptenii din Antichitatate acest templu.
Deşi este o ruină, a rămas spectaculos.
Este posibil să fie cel mai mare complex al unui templu construit vreodată.
A fost clădit în mai multe etape, de-a lungul a 1.500 de ani, la care au contribuit generaţii succesive de faraoni, creând o colecţie de sanctuare, chioşcuri, piloni şi obeliscuri, care constituie o vastp arhivă în aer liber a istoriei scrise în piatră.
În epoca de glorie din vremea Regatului Nou, între 1550 şi 1609 ȋ.Hr, Teba era capitala atotputernică a Egiptului, iar Karnak – inima ţării.
Fiind mai mult decat un lăcaş de rugăciune, era sălaşul faronilor, centru administrativ şi adevărată comoară, motorul economiei, care stăpânea terenuri mari de pământ, folosind mii şi mii de muncitori. Oamenilor de rând nu li se dădea voie să intre în incinta lui, aici puteau păşii doar preoţii şi feţele regale.
Păstrând aceeaşi atmosfera, traversăm Nilul şi poposim pe malul vestic, iar prima noastră oprire este la Templul lui Hatsheput.
Se află într-un spaţiu superb: templul se înalţă dintre terase ample, care sus se unesc cu un golf mare, din stânci de calcar. Aura mistică ce învăluie templul i se datorează în mare parte chiar personalitîţii lui Hatsheput, singura femeie –faraon din Egiptul Antic.
A rămas în istorie ca regenta invidioasă care a uzurpat tronul ce-i revenea fiului său vitreg, Tuthmosis al III-lea, care, după moartea acesteia, a poruncit să fie distruse imaginile ce-o arătau pe Hatsheput ca faraon.
Ne continuăm incursiunea pe malul vestic la Nilului şi poposim în Valea Regilor, o vale aridă, situată între dealuri stâncoase, fiind unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume.
În timpul celei mai înfloritoare epoci din istoria Egiptului Antic, toţi faraonii erau îngropaţi aici, în morminte adânci, de o extraordinară frumuseţe, ornamentate cu imagini închipuind Viaţa de Apoi.
Aceste încăperi adăposteau comori neasemuite.
Deşi aproape toate au fost jefuite în Antichitate, nu poţi să nu crezi că nu mai există o ascunzătoare minunată care aşteaptă să fie descoperită.
Valea Regilor adăposteşte atât de multe morminte, încât egiptologii au de lucru încontinuu de aproape două secole! Până acum în această regiune s-au descoperit 63 de morminte, nu toate de faraoni.
Cele mai cunoscute sunt cele ale lui Ramses al VI-lea şi cel al lui Tutankhamon.
În cursul serii ne reîntoarcem în Luxor unde ne îmbarcăm pe o navă de croazieră pentru a descoperi magia Nilului și a văii sale pline de viață.
Cazare la bordul navei. Cina.
Ziua 3.
Edfu – Kom Ombo
Nilul este autostrada Egiptului Antic.
Faraonii îşi traversau ţinutul pe calea apei, drumul folosit şi de negustori şi de invadatori.
Iar egiptenii din vechime îşi luau barcile şi în Lumea Cealaltă.
Dimineaţa, după servirea micului dejun pe vas, debarcăm şi pornim într-o nouă aventură. Azi vom vizita Tempul lui Horus de la Edfu, de departe cel maispectaculos monument de pe malul Nilului.
Deşi clădit de greco-romani la mult timp după ce epoca faraonilor s-a încheiat, templul se supune cu stricteţe principiilor arhitecturii din Egiptul Antic.
Poarta de la intrare este flancată de două statui ale lui Horus înfăţşat ca şoim.
Potrivit mitologiei egiptene, Horus era fiul lui Isis şi al lui Osiris, zeul fertilităţii, ucis de fratele lui Seth, zeul haosului.
Egiptenii din Antichitate credeau că Horus s-a luptat cu Seth şi l-a ucis pentru a răzbuna moartea tatălui său la Edfu.
Numeroase reliefuri de pe pereţii interiori reprezinta o luptă cumplită, Seth fiind întruchipat într-un mic hipopotam.
Ne întoarcem pe vas, servim prânzul şi ne pregătim de următoarea vizită.
Kom Ombo se situează în zona care adăpostea în Antichitate străvechiul oraş Pa-Sebek, Domeniul Sebek, centru al cultului închinat zeului-crocodil ce poartă acest nume.
Urmele cetăţii s-au pierdut demult, crocodilii fiind o rasă dispăruta din cauza ca a fost vânată în exces, dar ruinele templului de lângă fluviu merită vizitate.
Asemenea templului din Edfu, şi la Kom Ombo construcţia a fost ridicată după încheierea epocii faraonilor.
Templul slăveşte doi zei, Sobek şi Horus cel Mare, zeul cerurilor, cel cu cap de şoim.
Construit simetric, în jurul axei principale, templul este alcătuit din elemente-pereche, astfel încât, fiecare jumătate îl cinsteşte pe unul dintre cei doi zei.
Revenim pe vas, unde cinăm și înnoptăm.
Ziua 4.
Relaxare pe Malul Nilului Continuăm croaziera pe minunatul Nil și ajungem în Aswan.
Astîzi avem program liber pe vas pentru odihnă şi relaxare.
Prânz şi cină la bordul vasului.
Ziua 5.
Aswan – Hurghada.
Părăsim vasul de croazieră şi ne îndreptăm spre barajul spectaculos de la Aswanconstruit în anii 1960, care i-a protejat pe egipteni de inundații și le-a oferit ajutor ca să se dezvolte.
Egiptul are o traditie în construirea de baraje.
Se crede că cel mai vechi a fost unul ridicat pe Nil, unde s-ar fi clădit o structură de 15 m, în jurul anului 2500 ȋ. Hr., care să alimenteze cu apă orasul Memphis, pe atunci capitala. Pentru realizarea Marelui Baraj (Sadd-al-Ali), proiect ce rivalizează cu oricare edificiu construit în vremea faraonilor, a fost nevoie de o cantitate de materiale de 20 de ori mai mare decât cea folosită pentru clădirea Marii Piramide.
La începutul anilor 1950 a fost limpede că Barajul din Aswan nu era suficient de mare pentru a face faţă revărsării anuale a Nilului şi nici nu mai putea acoperi nevoia de energie electrică a Egiptului.
Răspunsul găsit.... un baraj mai mare şi mai scump. Aşadar, s-a construit pe o structură de 3.830 m în vârf, având la bază o lăţime de 980 m, iar punctul cel mai înalt măsurând 111 m. Peste 35.000 de oameni au ajutat la ridicarea barajului.
Nu este cel mai mare baraj din lume, dar este impresionant şi aduce beneficii imense.
Pornim apoi spre Obeliscul neterminat, cel mai vechi obelisc din lumea antică descoperit până în prezent.
Monumentul a fost construit din granit acum 3.500 de ani, însă nu a fost finalizat din cauza unor probleme de construcție.
Acest obelisc de mari dimensiuni are trei laturi perfecte şi o a patra ancorată de o stâncă de când s-a descoperit o fisură în piatră.
Având o lungime de 42 m, dacă ar fi fost terminat, acest edificiu ar fi fost cel mai mare şi cel mai greu obelisc din toate timpurile.
Arheologii speculează că a fost conceput pentru Karnak, ca să îi ţină companie obeliscului lui Tuthmosis al III-lea, acum aflat în Piata San Giovanni din Roma.
Spre seară ajungem în Hurghada. Cazare şi cină la hotel.
Ziua 6.
Plajă şi relaxare la Marea Roşie Program liber la dispoziţie pentru plajă şi relaxare la Marea Roşie.
Regim all inclusive. Cazare la acelaşi hotel din Hurghada.
Ziua 7.
Cairo – Misterul Piramidelor Program liber la dispoziţie sau excursie opţională la Cairo, organizată de partenerul local.
Ajungem dimineața la Cairo și facem o excursie unică în viață pentru a admira Piramidele de pe platoul Giza - una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.
Sunt singurele care au supravieţuit trecerii timpului, iar pentru turiştii moderni, ele continuă să fie mai minunate şi mai misterioase decât erau pentru antici.
Piramidele au două caracteristici: sunt mari şi vechi aşa cum spune şi un străvechi proverb în limba arabă care exprimă cel mai bine ideea “ Omul se teme de timp, iar timpul se teme de piramide”.
Cât de mari şi cât de vechi sunt, este greu de calculat.
Abia în secolul al XX-lea s-a afirmat că Marea Piramidă a lui Kheops, construită cu 4.400 de ani în urmă, a fost cea mai înaltă construcţie din lume.
Napoleon carea cucerit Egiptul în 1798, a calculat că piatra folosită la ridicarea acestei piramide ajunge pentru a clădi un zid de un metru înălţime în jurul întregii Franţe.
Faimoase prin arhitectură, istorie și prin modul de construcție, piramidele sunt admirate şi fotografiate de către turiştii din toată lumea.
Nu putem pleca mai departe fără a vedea Sfinxul, sculptat dintr-o singură bucată de piatră de var şi considerat a fi cel mai vechi monument de sculptură monumentală din Egiptul Antic. Sfinxul este o creatură enigmatică cu trup de leu şi chip de om, cunoscut primilor arabi sub numele de Abdu al –Hol , adică Tatal Groazei.
Majoritatea arehologilor sunt de accord că Sfinxul este o creaţie din timpul lui Khafre (sau Khephren, cum mai este cunoscut). Se crede că îl reprezintă pe rege, leul fiind un arhetip al regalităţii, iar capul, etalând coafura faraonilor, simbolizează puterea.
După-amiază ne continuăm vizita noastra prin Cairo şi vizitam Muzeul Egiptean.
Deşi multe muzee din Occident adăpostesc colecţii impresionante de obiecte străvechi din Egiptul Antic, nici una nu poate rivaliza cu bogaţiile expuse în acest muzeu.
Dedicat în întregime moştenirii faraonilor, muzeul are peste 120.000 de exponate la dispoziţia vizitatorilor, de la podoabe delicat meşteşugite, la coloşi de granit, ca nişte turnuri, înfăţişând regi.
În cursul serii ajungem înapoi în Hurghada.
Cina şi cazare la acelasi hotel.
Ziua 8.
Hurghada – Bucureşti
Luăm avionul din Hurghada cu destinația București, cuceriți iremediabil de frumusetile Egiptului.
TREBUIE SĂ VEZI:
Templul din Karnak Pentru egiptenii din Antichitate, Karnak era “Ipet-Isut” – “Locul Cel Mai Desavarsit”, asa cum l-au numit egiptenii din Antichitatate si se vede de ce.
Desi este o ruina, a ramas spectaculos.
Este posibil sa fie cel mai mare complex al unui templu construit vreodata.
A fost cladit in mai multe etape, de-a lungul a 1.500 de ani, la care au contribuit generatii succesive de faraoni, creand o colectie de sanctuare, chioscuri, piloni si obeliscuri, care constituie o vasta arhiva in aer liber a istoriei scrise in piatra.
In epoca de glorie din vremea Regatului Nou, intre 1550 si 1609 ȋ.Hr,Teba era capitala atotputernica a Egiptului, iar Karnak – inima tarii. Muzeul Egiptean – Sala Mumiilor Dedicat in intregime mostenirii faraonilor, muzeul are peste 120.000 de exponate la dispozitia vizitatorilor, de la podoabe delicat mestesugite, la colosi de granit, ca niste turnuri, infatisand regi.
Cand vine vorba despre ce trebuie vazut, majoritatea vizitatorilor sustin ca cele mai importante sunt comorile lui Tutankhamon.
Poate ca masca lui funerara din aur si raclele sunt cele mai uluitoare exponate din toate muzeele lumii.
Lasa-le la sfarsit, pentru ca stralucirea lor sa nu umbreasca tot ceea ce vei vedea dupa ce le-ai admirat.
Celelalte puncte de atractie sunt salile mumiilor, care te pun fata in fata cu cu mai multi faraoni, printre care Seti I si fiul lui, Ramses al II-lea, dar si Tutmosis al II-lea si regina Meret Amun.
Marea Piramida a lui Khufu (Kheops) Daca tot ai ajuns aici trebuie neaparat sa vizitezi la interior Marea Piramida a lui Kheops, cea mai veche si cea mai mare din acest trio.
Se estimeaza ca ar contine 2,3 milioane de blocuri de calcar, fiecare cantarind in medie 2,3 tone, desi unele pietre din temelie pot avea si 15 tone.
Avand initial o inaltime de 147 m , edificiul a fost considerata mult timp ca fiind cea mai inalta constructie din lume.
Date de plecare ///// Tarif/persoana
2021: 07.11; 14.11; 21.11; 28.11; 05.12; 12.12 =699 euro/pers
2022 : 02.01; 09.01; 16.01; 23.01; 30.01; 06.02; 13.02; 20.02; 27.02; 06.03; 13.03; 20.03; 27.03; 03.04; 10.04= 699 euro
2021 : 25.08; 01.09; 15.09; 17.09; 19.09; 22.09; 24.09; 26.09; 29.09; 01.10; 03.10; 06.10; 08.10; 10.10; 15.10; 17.10; 22.10; 31.10= 715 euro
* Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.


Contacteaza agentia

*Nume:
*Telefon:
E-mail:
*Mesaj:

Sau suna la: 031 432.43.00 ; 0744.63.05.78CATALINA TRAVEL, Bucuresti, Calea Calarasi(la intersectie cu str.Delea Veche,in bloc cu banca:BRD) Nr.175,Bloc 44, Sc 1,Ap 1,Parter,Sector 3,interfon 01. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea in tarife si alte detalii din site,doar informatiile primite in agentie. Intotdeauna informatiile din agentie au prioritate., Tel:031 432.43.00 ; 0744.63.05.78, Fax:, E-mail:;catalinatravel2@yahoo.com;office@catalinatravel.ro.

Copyright © 2009. CATALINA TRAVELTermeni si conditii

Vizitatori: 562997 din care azi: 173


GDPR si politica de protectie a datelor personale