Tel: 031 432.43.00 ; 0744.63.05.78
HOME  •  BILETE AVION  •  INFO  •  DESPRE NOI  •  CONTACT  


CONTACTEAZA-NE!Seniori si Nonseniori,Social
PELERINAJE: Israel,Grecia
Vara 2019
Turcia-Vara 2019
Grecia-Vara 2019
Bulgaria-Vara 2019
Exotice: Dominicana, Mexic
Circuite cu Avionul-Reduceri
Circuite cu Autocarul-Reduceri
Craciun 2019
Revelion 2020
Sejur cu Ghid
Romania litoral-munte-Delta
Romania Balneo
Istanbul-Turism,Shopping
Dubai
Croaziere
Disneyland Paris
Asigurari-Broker
Transport


LINK-URI UTILE

Politia de frontiera

Curs BNR ZILNIC

Protectia Consumatorului


INFOBROSURA

Doriti sa primiti informatii despre ofertele noastre pe e-mail?

E-mail:

Delta Dunarii si Dobrogea-179 Euro-Senior si Nonsenior

Cod: U74P | 1 c

179 Euro/pers/sejur
Data plecare: 20.05, 27.05, 3.06, 10.06, 2.09, 9.09, 16.09, 23.09, 30.09, 7.10, 14.10.2019
Punct plecare: Bucuresti
Tara: România
Durata: 5 zile
Transport: Autocar
Masa: Demipensiune
Cazare: Da
Data introducere: 1 c

Descarca oferta in varianta pentru tiparit / 4 Kb


Delta Dunării și Dobrogea

Peștera Sf. Andrei – Adamclisi – Murighiol - Halmyris – Celic Dere – Tulcea – Cetatea Enisala - Lacul Sinoe – Brațul Sfântu Gheorghe - Pădurea Letea – Sulina – Cetatea Histria - Constanța
Tarif:179 €
DATE DE PLECARE
6.05, 20.05, 27.05, 3.06, 10.06, 2.09, 9.09, 16.09, 23.09, 30.09, 7.10, 14.10.2019
TARIFUL INCLUDE
• 4 nopți de cazare la pensiune 4* în Murighiol, Delta Dunării
• Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
• Seară lipovenească cu program folcloric, muzică de petrecere și bucate alese
• Excursia cu barca în ziua 2
• Vizite conform descrierii
• Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
• Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă
TARIFUL NU INCLUDE
• Asigurarea storno
• Taxe și cheltuieli personale
• Intrările la obiectivele turistice
• Excursiile opționale
EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF
• Excursie cu barca pe canalele Deltei: 25 euro/ persoană
BONUSURI SENIOR VOYAGE CLUB CARD
• Intrare la situl arheologic Halmyris
• Intrare la cetatea Tropaeum Traiani din Adamclisi
• Pentru a putea beneficia de bonusurile Senior Voyage, cardul trebuie prezentat ghidului
SENIOR VOYAGE este conceptul grație căruia cetățenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța în cele mai variate destinații turistice, în perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.
Ai intrat în Senior Voyage Club? Nemaipomenit! Înseamnă că poți pleca într-o vacanță premium la prețuri incredibil de mici.
Vei avea ocazia să vizitezi România și să împărtășești experiența ta cu alți seniori din toate colțurile Europei. Pentru ca totul sa fie ușor și accesibil, grupul de companii care activează sub umbrela Memento Holidays subvenționează și negociază costurile călătoriei, făcând produsul Senior Voyage unic pe piața din Europa.
SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acordă contra cost (25 euro/card) la achiziționarea oricărui pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de numeroase avantaje. Cardul este nominal și este valabil pe o perioadă de 2 ani de la data emiterii.
BINE DE ȘTIUT
• Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-ŕ-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).
• Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.
• Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile. • Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).
• Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
• Îmbarcarea/debarcarea turiștilor din microbuz/ autocar se face doar la stațiile autorizate de pe traseu.
• Avansul la înscriere este de 50%.
• Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
• Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.
• Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia opțională este de 20 persoane.
• Excursiile opționale se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă + 2%.
• Tarifele la obiectivele turistice sunt informative și valabile la data publicării programului, însă pot suferi modificari.
• Pentru excursiile cu barca, vă rugăm să vă echipați corespunzător. Pe Dunăre este posibil să ardă soarele sau să bată vântul cu putere.
REDUCERI & SUPLIMENTE
• Supliment SGL: 70 euro
• Reducere a 3-a persoană: 10 euro
• Copil 0-2.99 ani: gratuit
• Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
• Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.
OBSERVAȚII
• Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă. • Unitatea de cazare menționată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.
TRANSFERURI DIN ȚARĂ:LA CERERE.
Program
 Ziua 1:
București – Peştera Sf. Andrei – Adamclisi - Murighiol (420 km)
Plecare din București spre Dobrogea. Prima oprire o facem la unul dintre cele mai venerate locuri creștine din țara noastră, leagănul ortodoxiei româneşti: Peştera Sfântului Andrei. Continuăm cu o vizită la cetatea Tropaeum Traiani din Adamclisi, ridicată în urma victoriei lui Traian în faţa lui Decebal. Petrecem următoarele 4 nopți la pensiune în Murighiol, Delta Dunării.
 Ziua 2:
Situl arheologic Halmyris - Excursie în Delta Dunării
După micul dejun vizităm ruinele cetății Halmyris, din Murighiol, unul dintre cele mai importante situri arheologice din România. Continuăm ziua cu o plimbare de jumătate de zi cu barca, pe cel mai vechi braț al Dunării, brațul Sfântu Gheorghe, precum și pe canalele mai retrase, pentru a ne face o idee despre marea diversitate a vieții sălbatice din Deltă.
 Ziua 3:
Celic Dere – Cocoșu - Tulcea – Cetatea Enisala (aprox. 220 km)
În această zi avem ocazia de a descoperi Tulcea și explora Muzeul Delta Dunării. Aflăm mai multe despre geneza și evoluția Deltei, flora si fauna acestui loc unic. Este uimitor cum a înaintat Delta de-a lungul timpului, și cum s-a transformat în circa 12.000 ani dintr-un golf în ceea ce este astăzi.
În apropiere de Tulcea vizităm mănăstirea Celic-Dere, unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră. Călătorim pe malul mării spre Cetatea Enisala, construită de negustori genovezi la sfârșitul secolului al XIII-lea și unul dintre cele mai bune perimetre din Europa pentru observarea păsărilor. De pe dealul unde se ridică cetatea, admirăm lacurile Babadag și Razim și natura sălbatică care le înconjoară.
 Ziua 4:
Excursie pe canalele Deltei
Vă invităm să participați la o excursie opțională de o zi (extracost). Cel mai bun mod de a savura Delta Dunării în toată splendoarea ei este de departe o plimbare cu barca pe canale. Putem alege între câteva variante: satul pescăresc Sfântu Gheorghe și Vărsarea Dunării în Marea Neagră, Rezervația Pădurea Letea sau Sulina. Indiferent ce alegi, plimbarea e spectaculoasă! Vom trece prin canale mici, înguste, unde sălciile cresc direct din apă, canale prin stuf care se deschid prin luminișuri sau lacuri pline de “covoare” de nuferi de sute de metri pătrați.
 Ziua 5:
Cetatea Histria – Lacul Sinoe - Constanța – București (420 km)
După micul dejun descoperim vestita cetate Histria, cea mai veche aşezare urbană din ţară, ridicată în urmă cu peste două mii șase sute de ani și admirăm Lacul Sinoe, fost golf maritim, care comunică încă cu Marea Neagră. Încheiem programul în Dobrogea cu o oprire în Constanța și un tur ghidat prin centrul istoric al orașului.
Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.
Atracții
Călătorește prin Dobrogea, loc al naşterii noastre creştine, pământ al vechilor vestigii şi al criptelor martirice și explorează alături de noi Delta Dunării, locul unde natura parcă a avut o baghetă magică la îndemână. Păsări grațioase, pești multicolori, sate pescărești cu mănunchiuri de case din chirpici și stuf, zugrăvite în nuanțe vii și bucate atât de gustoase că vei vrea să spui "bis" la fiecare masă.
 Păsările sălbatice din Deltă
Delta Dunării este renumită pentru bogăția faunei sălbatice, oferind un habitat natural excepțional. Experții au ajuns la concluzia că Delta Dunării are cea mai bogată diversitate de păsări de pe planetă, pe teritoriul său fiind identificate peste 300 de specii de păsări din care 175 sunt originare de aici, iar restul – din țări îndepărtate din Europa, Asia, sau Africa. De-a lungul plimbărilor pe canale se pot zări pescăruși, stârci, egrete și o largă varietate de păsări de pădure.
Pot fi observate chire, pescăruși și ocazional stoluri mari de pelicani; mai pot fi zărite lișițe, cufundari, ibiși, o abundență de păsări de apă în stufăriș. În coroanele copacilor parțial scufundați se găsesc colonii mixte de cormorani, anatide, stârci și egrete; aerul zumzăie de activitate cand puietul este adunat pentru începerea migrației. Sus, pe cer, se pot vedea vulturi, șoimi-vrabie, șoimi și ocazional vulturi cu coada albă cautând hrană.
 Peștele prospăt
În Deltă, mesele constau în preparate din pește prins în ziua respectivă (crap, știucă, somn). În apele Dunării trăiesc circa 150 de specii de pești. Scrumbia înoată sute de kilometri pentru a-și depune ouăle, somnii ating uneori 400 kg, știucile își pândesc nemișcate prada, iar printre ele își croiesc drumuri șalăii, cegile, crapii, bibanii țepoși, roșioarele, carașii și plăticile. Sturionii marini – păstruga, morunul și nisetrul – adevărați monștri preistorici, cutreieră apele mării, oprindu-și uneori călătoria în plasele pescarilor.
 Tropaeum Traiani din Adamclisi
Adamclisi a fost locul celei mai aprige bătălii dintre daci și romani, iar cetatea Tropaeum Traiani a fost ridicată în urma victoriei lui Traian în faţa lui Decebal. Construcţia este impunătoare având 4 basilici mari, 4 intrări şi ca orice oraş roman 2 străzi principale care se intersectează la jumătate. Tropaeum Traiani este unul dintre cele mai importante monumente antice din România.
 Situl arheologic Halmyris
În apropiere de Murighiol se află ruinele orășelului antic roman Halmyris. Sit arheologic considerat drept unul dintre cele mai importante din România, Halmyris a fost locuit continuu, din sec. al VI-lea î. Hr. până în sec. al VII-lea d. Hr. Cercetările arheologice de amploare au început în 1981, continuînd și astăzi.
Astăzi Halmyris este cunoscut îndeosebi pentru că adăpostește rămășițele pământești ale lui Epictet și Astion, doi creștini din Asia Mică, torturați și executați aici în 290, după ce au refuzat să se lepede de credința lor. Sunt cei mai vechi martiri atestați în România și și-au dobândit locul în calendarul ortodox român.
Legenda spune că unul dintre cei care i-a judecat a fost atât de impresionat de hotărârea cu care Epictet și Astion și-au întâmpinat soarta, încât s-a convertit și i-a îngropat în secret, trupurile lor rămânând ascunse până când împăratul Constantin cel Mare a recunoscut creștinismul ca religie oficială. Abia atunci trupurile au fost îngropate în bazilica din Halmyris. Totul ar fi rămas o simplă legendă, numai că, în anul 2001, sub altarul bazilicii a fost descoperită o criptă conținând două schelete, precum și o frescă purtând inscripția „Astion”.
 Peștera Sf. Andrei
Peștera Sfântului Apostol Andrei este o biserică adevărată săpată în stâncă, amplasată la baza unui mic munte împădurit. Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei este considerată primul lăcaş de cult de pe teritoriul ţării noastre, fiind în acelaşi timp şi poarta de pătrundere a creştinismului pe teritoriul României.
Conform scrierilor teologice şi istorice, venind la propovăduire în Scythia Minor, Dobrogea de azi, în jurul anului 60 d. Hr, Sfântul Andrei şi-a ales pentru rugăciune şi reculegere unele locuri retrase în păduri sau grotele unor stânci. Un astfel de loc este şi peştera ce-i poartă numele. În una dintre legendele dobrogene despre Sfântul Andrei sunt pomeniţi regii daci, sub conducerea cărora s-a petrecut marele eveniment al venirii Apostolului în Dacia.
Preoţii cultului local, numiţi în balada Peştera Sfântului Andrei “sfinţi”, l-au primit cu dragoste în mijlocul lor pe primul ucenic al lui Iisus. Ei i-au oferit găzduire în grota care a fost transformată în prima biserică creştină din România.
 Mănăstirea Celic-Dere
Situată pe valea pârâului Celic, de la care şi-a luat şi numele, mănăstirea deţine icoane unicat. O astfel de icoană este icoana făcătoare de minuni, cunoscută şi sub numele de „Icoana care se curăţă singură”, adusă aici de un soldat pe vremea războiului ruso-turc din anii 1806 – 1812. Soldatul le-a spus călugărilor că, deşi este înnegrită, ea se va curăţa, iar ochii lui Hristos se vor deschide. „Părinte, ţineţi această icoană. Dacă Sfinţia Voastră nu veţi trăi până la sfârşit, cei care vă urmează să păstreze icoana. Să aveţi mare evlavie, că prin ea se va săvârşi o mare minune. Această icoană pare neagră, dar până la urmă se va lumina toată, şi ochii Mântuitorului, care-i vedeţi că sunt închişi, se vor deschide”.
Astăzi suntem martorii adeveririi acestor cuvinte. La aproape 200 de ani de la acel moment, icoana s-a luminat pe mai bine de jumătate din suprafaţă.
 Cetatea Histria
Pe malul lacului Sinoe s-a ridicat în urmă cu peste două mii șase sute de ani vestitul oraș Histria, întemeiat de navigatorii și negustorii greci, care s-au așezat în ospitalierul golf de odinioară, cu scopul de a face comerț cu băștinașii geto-daci. Așezarea, întemeiată în 675 î. Hr., a devenit cea mai importantă colonie grecească la Marea Neagră și a continuat să fie locuită până la începutul sec. al VII-lea d. Hr, când portul a fost îngropat de aluviuni, orașul fiind în cele din urmă abandonat în urma atacurilor triburilor de avari și slavi.
Histria, cea mai veche aşezare urbană din ţară, a fost descoperită începând din anul 1914, de săpăturile marelui istoric şi arheolog Vasile Pârvan.
 Cetatea Enisala
Cetatea Enisala a fost ridicată de puterea imperială bizantină și de cea comercială genoveză la sfârșitul secolului al XIII-lea și la începutul sec. al XIV-lea și ulterior inclusă în sistemul defensiv al Țării Românești, iar mai apoi fiind transformată în garnizoană a Imperiului Otoman. Abandonată de către turci, cetatea s-a ruinat în următoarele veacuri, dar este singura cetate medievală care a supraviețuit confruntărilor armate ruso-turce desfășurate pe teritoriul Dobrogei.
Parțial reconstruită și având un cochet drum de acces ce duce călătorul până la poarta de intrare, Enisala, singura cetate medievală din Dobrogea, este pregătită să își redobândească, de această dată în pace, gloria de odinioară.
 Constanța
Cel mai mare port românesc la Marea Neagră are o istorie bogată. Precursorul său antic, Tomis, a fost întemeiat, potrivit legendei, de supraviețuitorii unei lupte cu argonauții, cei care furaseră Lâna de Aur; câteva secole mai târziu, poetul latin Ovidiu și-a petrecut aici ultimii ani din viață, murind în exil în anul 17 d. Hr.
Pensiunea Laguna Albastră 4*
www.pensiunealagunaalbastra.ro
 Localizare
Aflată în vecinătatea satului Murighiol, pe malul Dunării, pensiunea Laguna Albastră oferă servicii catalogate la 4 margarete într-un cadru complet special. Frumusețea naturii din Delta Dunării intră în perfectă armonie cu o construcție care îmbină confortul cu stilul zonei.
 Facilitățile pensiunii Laguna Albastră include un restaurant cu specific românesc, piscină în aer liber, cu şezlonguri şi umbrele, un bar la piscină, grădină cu facilităţi de grătar şi o terasă în aer liber. Meniul restauratului este foarte diversificat și oferă preparate specifice zonei, având la bază peștele, dar și preparate tradiționale românești.
 Facilitățile camerelor
Camerele oferă balcon cu vedere la râu sau către lac, acces gratuit la internet, TV cu ecran plat prin cablu, aer condiționat, minibar și uscător de păr.
Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.


Contacteaza agentia

*Nume:
*Telefon:
E-mail:
*Mesaj:

Sau suna la: 031 432.43.00 ; 0744.63.05.78CATALINA TRAVEL, Bucuresti, Calea Calarasi(la intersectie cu str.Delea Veche,in bloc cu banca:BRD) Nr.175,Bloc 44, Sc 1,Ap 1,Parter,Sector 3,interfon 01. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea in tarife si alte detalii din site,doar informatiile primite in agentie. Intotdeauna informatiile din agentie au prioritate., Tel:031 432.43.00 ; 0744.63.05.78, Fax:, E-mail:;catalinatravel2@yahoo.com;office@catalinatravel.ro.

Copyright © 2009. CATALINA TRAVELTermeni si conditii

Vizitatori: 381211 din care azi: 5


GDPR si politica de protectie a datelor personale